De verlichting van mijn fiets werkt niet, wat kan ik doen?

Also available in English

Wat tips van Adam, onze fietsenmaker:

De meeste fietsen hebben fietsverlichting die werkt met magneten in het wiel. Je kan dit het best testen door elk wiel apart rond te draaien (soms kan het 5 tot 6 omwentelingen duren voor het licht aan gaat).

Soms is de zwarte magneet verplaatst, als dit gebeurd is kan je het voorzichtig weer naast de lamp plaatsen. Normaal, draai het wiel en test of de lamp werkt.

Als de verlichting nog niet werkt kan je een ticket aanmaken, dan proberen we het defect zo snel mogelijk te verhelpen. Als je de fiets 's nachts wil gebruiken, wordt het aangeraden om een ticket aan te maken en om direct te wisselen naar de fiets met werkende voor en -achter verlichting. Je ontvang geld terug voor de rit met de fiets met kapotte verlichting (binnen 4 minuten is wisselen altijd gratis).