Welke beperkingen kan Cykl opleggen?

Also available in English

Cykl Gebruiksbeleid
Het Cykl gebruiksbeleid is bedoeld om positief en verantwoordelijk gebruik te stimuleren.

Herhaaldelijke kleine overtredingen resulteren erin dat je tijdelijk geen toegang hebt tot het deelfietssysteem. Bij een grote overtreding verlies je permanent toegang.

Gevolgen van kleine overtredingen
1e kleine overtreding (binnen een jaar): geen gevolgen
2e kleine overtreding (binnen een jaar)):  1 week geen toegang.
3e kleine overtreding (binnen een jaar): 3 maanden geen toegang.
4e kleine overtreding (binnen een jaar): 1 jaar geen toegang.

Kleine overtredingen
1. Een defect niet melden.
2. De fiets niet binnen 72 uur terugbrengen naar een Cykl bestemming.
3. De fiets parkeren buiten de daarvoor bestemde fietsenrekken, maar wel bij een Cykl bestemming.
4. De fiets niet goed op sloten zetten. De fiets is niet verloren.

Grote overtredingen
5. De fiets verliezen tijdens de rit.
6. De code van het cijferslot aanpassen.
7. De fiets niet binnen 96 uur terugbrengen naar een Cykl bestemming.
8. De fiets illegaal verplaatsen.
9. Je eigen slot plaatsen.
10. Met opzet de fiets beschadigen.

In het geval van overtreding nummer 5 is de gebruiker verplicht om een vervangende fiets (€180) te betalen. In het geval van overtreding nummer 6 is de gebruiker verplicht om een vervangend slot (€35) te betalen. In het geval van overtreding nummer 7,8,9 en 10 kan er aangifte worden gedaan bij de politie en is de gebruiker vereist om voor een vervangende fiets te betalen (€180).

Voor het verplaatsen van een fiets die na afloop van de 96 uur periode wordt teruggevonden in het servicegebied (maar niet op een Cykl bestemming) wordt €15 in rekening gebracht.